Loading...
Cestování

Tip na výlet do Vídně: osvětlený Prater, pandy v Zoo a unikátní Belvedere

Nikol Krištofová.

V článku se vydáme na výlet do Vídně. Dozvíte se zajímavosti o nejstarší Zoo na světě, o historickém paláci Belvedere, který nyní slouží jako galerie. A přijdou si na své i fanoušci zábavních parků, kteří mohou navštívit park Prater.

Zajímavým místem ve Vídni je Zoo. Návštěvníci v ní mohou vidět 700 různých živočichů a jsou zde i dvě Pandy velké. Jedná se o jednu ze dvou evropských zoo, kde je možné pandy vidět. Schönbrunn Zoo je nejstarší zoologickou zahradou na světě a byla několikrát zvolena i jako nejlepší Zoo v Evropě. Zahrada vznikla v roce 1752 na žádost tehdejšího panovníka Františka I. Můžete pozorovat krmení některých zvířat a zúčastnit se speciálních prohlídek, na kterých můžete vidět zákulisí Zoo.

Za návštěvu památek stojí především palác Belvedere. Nachází se nedaleko hlavního nádraží a skládá se z dvou paláců, horního a dolního. Původně byl postaven v roce 1714 jako letní sídlo královské rodiny a od 19. století do současnosti funguje jako umělecká galerie. Vstup do horního Belvederu stojí 15,90 euro, do spodního 13,90 euro.

Pro akční turisty je vhodným místem zábavní park Prater. Hlavním symbolem Prateru je Obří kolo z roku 1897 a jedná se o nejstarší atrakci na světě. Kromě kola je možné v parku navštívit mnoho adrenalinových atrakcí, ale na své si přijdou i děti a méně akční lidé. Je možné navštívit mnoho autodromů, motokár a také si vystřelit z luku. Park je hezký především večer, kdy je většina atrakcí osvětlena. Jedná se o jeden z nejstarších zábavních parků. Jeho historie sahá do roku 1766, kdy byl panovníkem Josef II., ten ho otevřel veřejnosti jako místo pro odpočinek a zábavu.

 

Hlavním městem Rakouska je Vídeň. Ta leží pouhých 55 kilometrů od hranic s Českou republikou a dá se do ní vydat přímým vlakem z Prahy přes Brno. Cesta trvá zhruba 4,5 hodiny a zpáteční lístek stojí pro studenty stojí 518 Kč.

Doporučení redaktorky: Z mého pohledu je Vídeň krásné město nacházející se na severu Rakouska. Město má podobnou atmosféru jako Praha a většina budov v centru je mnoho desítek nebo i stovek let stará. I přesto Vídeň působí moderně a ekologicky. Jezdí zde méně automobilů a naopak je mnohem více rozšířená cyklistická doprava.