Loading...
Zajímavosti

Letošní Comic-Con v Praze byl plný slavných hostů, zajímavých přednášek a cosplayerů

Nikol Krištofová.

V O2 Universum v Praze se již potřetí uskutečnil festival Comic-Con. Jde o jeden z nejoblíbenějších festivalů pro fanoušky fantasy, sci-fi a hororu. Program festivalu je věnovaný filmům a seriálům, ale také videohrám a komiksům. Návštěvníci měli možnost se vyfotit s cosplayery (pozn. red. kostým postavy) nebo pozvanými hosty.

Festival Comic-Con se konal od pátku 22. dubna do neděle 24. dubna. Každý den festivalu byl speciální program. V pátek se návštěvníci mohli dočkat oficiálního zahájení festivalu nebo i přednášky od primátora Prahy Zdeňka Hřiba, který dorazil v obleku Iron Mana. V sobotu byla například talkshow se spisovatelem Kevinem J. Andersonem a přednáška o seriálu Arcane. V neděli se mohli návštěvníci  zúčastnit talkshow s hercem Robertem Picardem, nebo si mohli poslechnout přednášku od primátora Prahy na téma: Metropolitní plán Prahy netradičně.

Ve spodních patrech O2 Universum bylo mnoho stánků a obchůdků s možností nakoupit si předměty spojené s oblíbenými filmy a seriály. Jedním z obchodů byl například Harry Potter shop, kde byly k zakoupení hůlky většiny hlavních postav, čokoládové žabky, Bertíkovy fazolky nebo školní uniformy v barvách všech čtyř kolejí. Dalším stánkem k navštívení byl obchod Imago, který funguje jako eshop. V něm bylo možné si koupit mnoho setů herních kostek ve všech možných barevných provedeních a také přívěsky z většiny seriálů a filmů.

Z pohledu redakce:

Festival Comic-Con jsem navštívila v sobotu. Cena jednodenního vstupu byla 1090,- Kč. Dorazila jsem tam mezi prvními návštěvníky po 9 hodině a byla jsem navštívit několik zajímavých přednášek i talkshow. Nejvíce mě zaujala přednáška s názvem Technologie a konec budoucnosti, která se zabývala stinnými stránkami technologií. Nebo se mi líbila přednáška s názvem Arcane: Proč LoL seriál uspěl a co dál, jež se zaměřovala na nový seriál Arcane a jeho popularitu. Zpestřením tohoto přednesu byla moderace v kostýmu Doctora Strange. Dále jsem navštívila talkshow se spisovatelem Kevinem J. Andersonem, která byla vedená v angličtině a byla velice zábavná a naučná. Během dne jsem také měla možnost se potkat s cosplayery mých oblíbených postav a vyfotit se s nimi. Nejvíce mě zaujal cosplay Jacka Sparrowa a také Mandalorian, který měl velmi povedenou zbroj.