Loading...
Technika

Jedna z nejočekávanějších her 2022 Elden ring přilákala miliony hráčů

Nikol Krištofová.

Jedna z nejvíce očekávaných herních novinek roku 2022 vyšla 25. února. Hra s názvem Elden ring láká hráče na otevřený herní svět, zajímavé a náročné boje a na příběh od spisovatele George R. R. Martina (pozn. red. autor Hry o trůny). Během prvního týdne od uvedení se podle deníku The times of India prodalo přes pět milionů kopií hry.

Vývoj hry byl oznámen v roce 2019. Autorem hry je japonský tvůrce her Hidetaka Miyazaki, který pracoval například také na jedné z bojově nejnáročnější herní sérii Dark Souls. Hlavní námět na svět a jeho historii a mytologii mu dodal spisovatel George R. R. Martin.

Na začátku hry si hráči vyberou jednu z deseti různých tříd (typ postavy). Každá třída má jiné schopnosti a zbraně, některé jsou na blízko jako třeba Hrdina a jiné naopak mají magii a jsou na dálku, například Astrolog. Herní svět je otevřený a během jeho procházení můžou hráči narazit na mnoho nepřátel, bytostí, ale také obchodníků a rádců. Samotné boje jsou náročné. Hra nemá možnost zvolit náročnost, a tak všichni hráči mají stejnou univerzální. Ti, co v minulosti hráli sérii Dark Souls mají výhodu, jelikož znají typy bojů a také mají trpělivost. Pro nové hráče může být nemilým překvapením, že po jedné ráně během boje přijdou o polovinu životů.

Vydání hry bylo hráči dlouho očekávané a již v první hodině od vydání měl Elden ring podle serveru Gamerant 600 tisíc hráčů. V současné době, týden po vydání, bylo prodaných přes pět milionů kopií her a hra se stala natolik populární a diskutovanou, že i během živého vysílání zápasů League of Legends moderátoři o hře Elden ring diskutovali.

Hru Elden ring je možné hrát na počítači, konzoli Xbox i playstation. Cena se pohybuje mezi 1200,- Kč až 1800,-Kč.