Loading...
ZajímavostiKultura

Připravuje se nejdražší seriál v historii: Pán prstenů. Online bude v září

Nikol Krištofová.

Seriál s názvem Prsteny moci se bude vysílat od 2. září na streamovací stanici Amazon Prime. Natočená je už první série a ke shlédnutí byla zveřejněna 14. února i upoutávka.

Seriál Prsteny moci je adaptací díla spisovatele Tolkiena. Inspiruje se především dílem Silmarillion, ve které autor vypráví historii Středozemě. Hlavní děj seriálu se odehrává tisíce let před událostmi Hobita a Pána Prstenů, kdy dávná království vzkvétala a následně upadala do záhuby. Ve stejné době také došlo k události vytvoření prstenů.

Společnost Amazon získala práva k dílu J.R.R. Tolkiena v roce 2017. Od února roku 2020 probíhalo natáčení na Novém Zélandu a skončilo v říjnu roku 2021. Následně byla objednána další řada a začala příprava na natáčení další série. Každá série bude mít osm dílů, které budou dostupné ke shlédnutí tentýž den.

Připravovaný seriál se stal nejdražším seriálem v historii. Na plánovaných pět sérií byla vyčleněna minimálně miliarda dolarů (pozn. red. zhruba 21,5 miliard Kč). Samotná práva Amazon koupil za 250 milionů dolarů (pozn. red. Zhruba 5,5 miliard Kč).