Loading...
Cestování

Veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD pomohou s výběrem bezpečné dovolené

Slávek Hrzal.

Na jubilejní 30. ročník tradičních veletrhů HOLIDAY WORLD & REGION WORLD se mohou milovníci cestování těšit 18.–20. března 2022. Veletrhy se tímto krokem po dvouleté odmlce vrací k řádnému termínu konání. Oblíbená akce se uskuteční v areálu výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Pořadatelem je společnost ABF.

Dáváte přednost objevování krás naší vlasti, nebo si naopak neumíte představit svoji dovolenou bez doteku exotiky? Razíte heslo „všude dobře, doma nejlíp“, nebo zastáváte názor „všude dobře, tak co doma“? Ať už patříte k průzkumníkům našich luhů a hájů, nebo k milovníkům daleké exotiky, jedno máte zajisté společné. Veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD vám mohou úspěšně pomoci s výběrem té pravé dovolené právě pro vás.  Najdete u nás totiž pestrou paletu evropských zemí a vzdálených destinací, například z Ameriky, Asie a Afriky. Ale také bohaté zastoupení tuzemských krajů.

Veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD jsou nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. „Své expozice a stánky letos na veletrzích představí 227 vystavovatelů z 21 zemí, a to na výstavní ploše 5 740 m²,“ říká Martin František Přívětivý, generální ředitel pořadatelské společnosti ABF. 

Přijďte si k nám užít plnohodnotný víkend plný atraktivní zábavy. Přichystány jsou kvízy a soutěže. Můžete se u nás projet na podmořském šlapacím kole v interaktivní expozici Muzea Karla Zemana,a získat tak na památku fotku ze slavného filmu Vynález zkázy. Hvězdný influencer Martin Carev se s vámi v sobotu podělí o své dobrodružné zážitky z výpravy po Etiopii, kterou absolvoval jako dočasný člen expedice Tatra kolem světa 2.  Cestovatel Jan Hocek na veletrhu představí ucelený, důkladně zmapovaný a podrobně popsaný systém nejdelších turistických a poutních dálkových tras v České republice. Vyhlášeny budou také výsledky oblíbené ankety Kraj mého srdce, kterou tradičně pořádá redakce Kam po Česku. A nebude chybět ani autogramiáda herců Divadla Palace, které se zúčastní herci Lenka Zahradnická, Patrik Děrgel a Lukáš Příkazký.

Pevně věříme, že si jubilejní 30. ročník veletrhů cestovního ruchu návštěvníci i vystavovatelé užijí naplno. A na své si tentokrát přijde opravdu každý, neboť veletrhy proběhnou souběžně s úspěšnými výstavami FOR CARAVAN a FOR BOAT. Využijte příležitost a za jedno vstupné navštivte všechny tyto souběžně probíhající akce. Vstupenku v předprodeji za pouhých 150 Kč lze pořídit už nyní.

Seriál s názvem Prsteny moci se bude vysílat od 2. září na streamovací stanici Amazon Prime. Natočená je už první série a ke shlédnutí byla zveřejněna 14. února i upoutávka.

Seriál Prsteny moci je adaptací díla spisovatele Tolkiena. Inspiruje se především dílem Silmarillion, ve které autor vypráví historii Středozemě. Hlavní děj seriálu se odehrává tisíce let před událostmi Hobita a Pána Prstenů, kdy dávná království vzkvétala a následně upadala do záhuby. Ve stejné době také došlo k události vytvoření prstenů.

Společnost Amazon získala práva k dílu J.R.R. Tolkiena v roce 2017. Od února roku 2020 probíhalo natáčení na Novém Zélandu a skončilo v říjnu roku 2021. Následně byla objednána další řada a začala příprava na natáčení další série. Každá série bude mít osm dílů, které budou dostupné ke shlédnutí tentýž den.

Připravovaný seriál se stal nejdražším seriálem v historii. Na plánovaných pět sérií byla vyčleněna minimálně miliarda dolarů (pozn. red. zhruba 21,5 miliard Kč). Samotná práva Amazon koupil za 250 milionů dolarů (pozn. red. Zhruba 5,5 miliard Kč).