Loading...
Kultura

Filmové novinky v kinech během podzimu

Nikol Krištofová.

Téměř celé jaro roku 2021 byla kina uzavřena, proto se nyní promítá mnoho filmových novinek. Diváci tak mohou vyrazit do kin nejen na nový komiksový počin od studia Marvel, ale i na novou animovanou pohádku nebo českou vánoční komedii. 

Tip 1: Duna

Na konci října vstoupil do kin velkofilm Duna. 

Příběh nám představí rod Atreidů. Přestože se jedná v galaktické říši o mocnou rodinu, stále musí dodržovat nařízení císaře. A jedním z jeho nařízení je, že rodina Atreidů převezme těžbu vzácného koření na planetě Arrakis. Planeta Arrakis je nehostinným místem, celá je pokrytá pískem, přes poledne není možné být venku kvůli horku, a navíc se tam nachází píseční červi, kteří jsou velkou hrozbou pro všechno živé.

Jde o již třetí filmové zpracování knižní série Duna od Franka Herberta. Režie se tentokrát ujal Denis Villeneuve a hudbu k filmu připravil Hans Zimmer.

                                        Zdroj: Warner Bros. Pictures

Tip 2: Eternals

Komiksový film Eternals se promítá v kinech o 4. listopadu. Poprvé se v něm představuje mimozemská rasa Eternals, která se nikdy v předchozích filmech neobjevila. 

Eternals dorazili na zemi před 7 tisíci lety, aby zdejší původní obyvatelstvo ochraňovali před monstry Devianty.  Před 500 lety Devianty vyhubili a od té doby žijí mezi lidmi. Od svého stvořitele Arishema mají nařízeno nezasahovat do lidských sporů. Tentokrát ale dojde na zemi k událostem, kvůli kterým musí.

Režisérkou filmu byla Chloe Zhao, která se proslavila získáním Oscara za film Zemi Nomádů.

Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Tip 3: Přání Ježíškovi

Do kin česká vánoční komedie vstoupila 11. listopadu. 

Ve filmu se postupně představují příběhy čtyř lidí a jejich partnerů, které všechny spojuje rodinné pouto. Každý z nich má své starosti a radosti, a právě během vánočního času se snaží některé situace z jejich životů napravit.

Režie se ujala Marta Ferencová, která spolupracovala například na Ordinaci v růžové zahradě. V hlavních rolích se objevuje například Richard Krajčo, Jiří Langmajer nebo Eva Holubová.

                                      Zdroj: Radek Mauer xproduction.cz

Tip 4: Encanto

Společnost Disney představuje novou animovanou pohádku od tvůrců pohádky Moana nebo například Zootopia. Pohádka se promítá v kinech od 3. listopadu.

Encanto ukazuje příběh malé holčičky, která žije se svou rodinou v kouzelném domě v Kolumbii na místě, kterému se přezdívá Encanto. Encanto každému dítěti z rodiny při narození dává zvláštní novou schopnost jako je například supersíla. Holčička Mirabel ale zjistí, že jako první dítě po dlouhé době žádnou schopnost nezískala. 

Všechny tři pohádky, tedy nový snímek Encanto a starší snímky Moana a Zootopia, byly režirované Byronem Howardem a Jaredem Bushem.

               Zdroj: Walt Disney Animation Studios