Loading...
ZajímavostiPříroda

Tip na výlet: Polské lázeňské město Jelenia Góra

Nikol Krištofová.

Ve městě Jelenia Góra je možné navštívit několik památek.  Jsou zde k vidění zbytky opevnění z 15. století nebo několik kostelů.  Na okraji Jelenia Góra se nachází lázně Cieplice s termální vodou. Pro hosty lázní je připraveno několik bazénů a   vířivek. V areálu je možné navštívit i finské sauny, sněžnou jeskyni nebo masážní studio. V blízkosti lázní je Lázeňský park a Norský park s vodotrysky, fontánami a upravenými záhony s květinami. 

 

Návštěva bazénů a SPA na dvě hodiny mezi 9:00 a 19:00 vyjde dospělého na 41 zlotých (226,- Kč). A pokud budete chtít být v lázních celý den, tak to vyjde na 80 zlotých (440,- Kč). Pro děti a studenty se platí za dvě hodiny návštěvy 35 zlotých (193,- Kč) a celodenní vstupné je 67 zlotých (369,- Kč)

Můžete navštívit i malebné náměstí čtvrtě Cieplice a její hlavní ulici. Město Jelenia Góra se nachází na jihozápadě Polska. Od hranic s Českou republikou leží zhruba 20 kilometrů daleko. Jedná se o město se 71 tisíc obyvatel, v porovnání například s českým městem Havířov, které má také 70 tisíc obyvatel.