Loading...
Zajímavosti

Zlatý Ámos pokračuje …. navzdory pandemii

Slávek Hrzal.

Už potřetí probíhá populární anketa o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos ve složitých podmínkách protiepidemických opatření. Přesto úspěšně.Poslední den minulého roku skončily nominace do 29. ročníku Zlatého Ámose. Žáci základních a středních škol do něj přihlásili celkem 80 pedagogů.

Přes všechny možné zákazy související s pandemií koronaviru můžeme počet nominací považovat za velmi úspěšný. V minulém ročníku přišlo jen o tři přihlášky více. Ne všichni s přihláškou souhlasili, ale drtivá většina nominovaných do souboje o pomyslnou korunu krále českých učitelů jde. Děti jim tak vyjádřily svůj obdiv, úctu, uznání.

„Podle mého názoru je nominace do Zlatého Ámose tím největším uznáním, kterého se učitelkám a učitelům může dostat,“ říká zakladatel a ředitel ankety Slávek Hrzal, „Zvítězili u nejpřísnější poroty – u svých žáků.“

Už poněkolikáté v počtu nominovaných zvítězila Praha – celkem 16 přihlášek. O tři nominace méně přišlo ze Středočeského kraje, na třetím místě s jedenácti nominovanými je kraj Jihomoravský. Ani jednoho oblíbeného pedagoga nepřihlásil žáci z kraje Karlovarského a Jihočeského. Z celkového počtu nominovaných je 52 učitelek a jen 18 přihlášek poslali středoškoláci.

V únoru budou jako tradičně probíhat regionální kola. „Pokud epidemiologická situace dovolí, rádi bychom jako obvykle uspořádali v jednotlivých regionech osobní setkání pedagogů, jejich žáků a porotců. Z nich vybereme 16 semifinalistů.“ upřesňuje Slávek Hrzal. Jestliže se to nepodaří, bude stejně jako v minulém ročníku probíhat výběr semifinalistů online.

Velké finále je plánováno na 25. března a galavečer se slavnostní korunovací na sobotu 26. března.
Další informace a jména a školy všech nominovaných najdete na www.zlatyamos.cz.