Loading...
Technika

Dotykové panely ÁMOS vision se do škol rozrůstají, psát do nich články můžeš i ty

Nikol Krištofová.

Informační panely ÁMOS vision jsou umístěny už na 177 základních a středních školách a více než 100 tisíc žáků je má možnost v prostorách škol využívat. Ve spodní části je i tlačítko zpravodajství, do kterého přidává články naše studentská redakce, aktuálně hledáme nové redaktory, kteří budou díky možnosti online tvorby  přispívat svými zajímavými články.

Díky tomuto portálu si mohou studenti například zobrazit svůj rozvrh hodin, jízdní řády, jídelníček nebo informace o kroužcích. Na interaktivní obrazovce mohou žáci sledovat i velmi pestrý a užitečný obsah.

Panely jsou rozděleny na dvě části, v horní zóně se přehrávají vzdělávací videospoty zaměřené na prevenci a osvětu. Videospoty jsou doplněny například novinkami ze světa kultury, sportu a vědy. Ve spodní části panelu je dotyková obrazovka, kde jsou již zmíněné služby k využití. S ÁMOS vision spolupracují na funkcích například systém Bakaláři, Řízení školy online nebo Seznam zprávy. Na obsahu vysílání se podílela například i Policie ČR, Linka bezpečí a další významní partneři.

Součástí spodní části panelu je i funkce zpravodajství a počasí. V ní se nachází články a reportáže studentské redakce. Pokud si i vy chcete zkusit redaktorskou činnost a studujete základní nebo střední školu, můžete se stát součástí naší redakce DTA a ÁMOS vision. Naše setkání probíhají jednou týdně v online prostředí, kde vás rádi naučíme tvořit články nebo rozhovory na téma, které vás zajímá. Můžete mít tak jedinečnou možnost podílet se na zajímavém obsahu, který sdílíme na www,dta.cz, www,amosnews.cz a články jsou vidět i v celé síti ÁMOS vision.