Loading...
Kultura

Orchestr Lords of the sound představil oblíbené filmové melodie

Nikol Krištofová.

Ukrajinský orchestr nové generace Lords of the sound předvedl v pondělí 29. listopadu koncert s názvem Music is coming. V současné době mají tour po hlavních městech evropských států (Praha, Paříž, Vídeň). Původní datum zastávky v Praze 21. dubna 2020 bylo zrušeno a koncert byl přesunut právě na listopad 2021.

Koncert Music is coming se odehrál 29. listopadu v kongresovém centru v Praze. Orchestr předvedl několik slavných filmových a seriálových melodií, ale také písně z počítačových her. Největší potlesk od diváků získalo odehrání tří písní ze seriálu Hra o trůny a také oblíbená píseň Toss a coin to your witcher ze seriálu Zaklínač. Příjemným překvapením byla píseň Hooked on a feeling z filmu Guardians of the galaxy. Dále se objevily melodie z filmu Piráti z Karibiku, Harry Potter, či ze seriálu Vikingové. Z počítačových her zazněly písně z World of Warcraft a Assassins’s creed.

Orchestr předvedl netradiční moderní aranžmá skladem. Využili kytary i bubny s doprovodem zpěváka, který měl na každou píseň jiný tématický kostým.  Lords of the sound mají v České republice připraveno ještě několik koncertů na téma Grand christmas. Například 8. prosince v Brně a 9. prosince v Ostravě.

Orchestr Lords of the sound vznikl v roce 2014 na Ukrajině. Kvůli svému netypickému repertoáru skladeb z filmů, seriálů a her se již během prvního roku působení dostali do podvědomí na Ukrajině. Postupně začali vystupovat v největších ukrajinských městech a po 10 měsícíh od založení orchestru vystoupili v nejslavnějším ukrajinském paláci umění (Palace „Ukraine“). Postupně se obliba orchestru Lords of the sound rozšířila po Evropě.