Loading...
Kultura

Na Štědrý večer bude nová pohádka Jak si nevzít princeznu

Nikol Krištofová.

Na Štědrý večer se diváci mohou v televizi těšit na novou pohádku Jak si nevzít princeznu, bude na ČT1. Nebude chybět ani tradiční pohádka Tři oříšky pro Popelku, také na České televizi. Na Nově diváci mohou sledovat Tři bratry a Lásku Nebeskou. Prima odvysílá českou pohádku Sedmero krkavců a následně americkou komedii Sám doma.

Česká televize jako každý rok nabídne na Štědrý den novou vánoční pohádku. Tentokrát se jedná o pohádku Jak si nevzít princeznu. Natočil ji režisér Karel Janák, který má na kontě již několik pohádek z minulých let, například Dvanáct měsíčků. Pohádka vypráví příběh o princi Leopoldovi. Tomu po narození sudičky vyvěštily, že si v dospělosti vezme za ženu princeznu ze sousedního království. Leopold ale princeznu od dětství nemá rád, a proto se pak s její pomocí pokusí vrátit v čase a rozhodnutí sudiček změnit. Pohádka se bude vysílat v 19 hodin na ČT1. Po nové pohádce budou jako každý rok tradičně následovat Tři oříšky pro Popelku od 20:30. A po nich ve 21:55 další tradiční vánoční film Pelíšky.

Stanice Nova letos na Štědrý den spustí v 18 hodin pohádku Byl jednou jeden král s Janem Werichem. Po ní bude od 19:35 následovat pohádka od Jana Svěráka Tři bratři. V hlavních rolích vystupují Tomáš Klus, Vojtěch Dyk a Zdeněk Piškula. V pohádce vystupuje Zdeněk Svěrák jako vypravěč a postupně povídá příběh tří bratrů o tom, jak se každý z nich vydal do světa za štěstím. Po pohádce Tři bratři pak jde na Nově ve 21:15 film Láska Nebeská.

Televize Prima nejprve nabídne divákům pohádku Semdero krkavců od 17:55 s Marthou Issovou v hlavní roli. Pohádka je inspirovaná příběhem od Boženy Němcové a bratří Grimmů. Vypráví příběh o mladé dívce, která se pokusí své bratry zbavit prokletí tím, že jim ušije oblečení a po celou dobu šití musí mlčet. V hlavní vysílací čas 20:15 pak bude na Primě tradiční americká komedie Sám doma.