Loading...
Zajímavosti

V Conqueror’s blade můžete se svými jednotkami podnikat nájezdy na hrady

Nikol Krištofová.

Hra Conqueror’s blade je multiplayerová bojová a strategická hra. Za hrou stojí téměř neznáme čínské vývojářské studio Booming Tech. Hra vyšla oficiálně pro veřejnost v červnu 2019. Studio Booming Tech začalo na hře pracovat již v roce 2013. Tehdy ještě měla pracovní název War Rage. Beta verze se objevila v roce 2017 a tehdy byl také představen nový název Conqueror’s blade. Oficiální spuštění hry proběhlo o dva roky později.

Na začátku hry si vytvoříte postavu plukovníka a vyberete si tři jednotky vojáků. Každá skupina má jiné zbraně, někteří jsou lepší v obraně a mají štíty, jiní mají například luky a jsou vhodní na dálku. Se svými jednotkami vojáků se následně připojujete do nájezdů na hrady, nebo naopak k jejich obraně. Tenhle typ bitvy se jmenuje Siege. Účastnit se může až 15 hráčů v každém týmu, dohromady tedy 30 hráčů. Následně jsou ještě hodnocené hry nebo bitvy zaměřené na events (pozn. red. události), které jsou každý den jiné.

Ve chvíli, kdy se neúčastníte žádné bitvy, máte možnost se procházet po otevřeném světě, ve kterém jsou různá města, obchody a úkoly. Také se můžete připojit do klanu a spolupracovat s ostatními hráči nebo se účastnit teritoriálních válek o území.

Od spuštění v roce 2019 se po několika týdnech mění takzvané sezóny, které jsou vždy zaměřené na nějaké téma. V současné době (duben 2021) je sezóna Scourge of winter, což se věnuje vikingům a norským zimám. V každé sezóně jsou různé úkoly a za odměnu za jejich splnění hráči dostávají speciální předměty, například jednotky vojáků a brnění.

Hru podle současných statistik webu Steam hraje v průměru 6000 hráčů měsíčně. Ve hře narazíte na spoustu Čechů, můžete se tedy připojit i do českých skupin.