Loading...
Technika

Fanoušci hry Assassin’s creed dostanou na podzim možnost stát se vikingským nájezdníkem

Nikol Krištofová.

Nejnovější dvanáctý díl videohry Assasin’s creed vyjde 10. listopadu 2020. Ze současnosti se Layla pomocí Animus přemístí do 9. století v době nájezdů vikingského náčelníka Eivora na anglosaskou Anglii. Svět bude znovu otevřený jako u předcházejících dílů a hráč se setká například s wessexským králem Alfrédem Velikým. Všechny dosud vydané díly mají podobný námět hlavní linky a to boj asasínů proti skupinám, co utlačují jejich zemi.

Autoři herní série se snažili ve všech dílech udávat částečně historické reálie, stejně tak se jim podařilo zakomponovat do příběhu slavné osoby. Nechybí ovšem ani technologicky pokročilé artefakty buď minulých civilizací nebo těch budoucích.  První díl assassin’s creed se zaměřuje na původní příběh boje asasínů proti templářům během křížových výprav. Hlavní postavou je Altaïr Ibn-La‘ Ahád a děj se odehrává ve Svaté zemi v 12. a 13. století. Svět je otevřený a navíc narozdíl od většiny ostatních her je možné lézt po skalách a zdech. Zajímavostí také je samotný úvod do hry. Během současnosti v roce 2012 je Desmond Miles vězněn společností Abstergo a pomocí stroje Animus se stává asasínem Altaïrem v minulosti.

Následující tři díly se Desmond Miles vydává pomocí stroje Animus do vzpomínek Ezia Auditore da Firenze renesančního asasína, který během těchto tří dílů navštíví část Evropy, aby bojoval proti templářům. V těchto dílech se objevují například postavy jako Leonardo da Vinci nebo Nicolo Machiavelli.

Další díly jsou z různých částí světa v různý čas. V díle Origins z roku 2017 se představuje Layla Hassan, která objeví v Egyptě mumie Bayeka a Ayi. Pomocí stroje Animus se přemístí do jejich vzpomínek do doby Kleopatry a Caesara. V následujícím díle Odyssea se dostává do vzpomínek buď Alexia nebo Kassandry do antické Sparty a Atén.