Loading...
Kultura

Legends of Runeterra

Nikol Krištofová

Společnost Riot games je mezi hráči počítačových her známá především díky League of Legends. To je online počítačová hra, kterou si můžete zahrát zdarma. Již delší dobu se vědělo, že společnost vyvíjí novou karetní hru se stejnými postavami jako jsou v League of Legends. V lednu 2020 se fanoušci dočkali. Byla vypuštěna beta verze hry, ale zatím pouze pro PC platformu. Mobilní hráči se hry dočkají o něco později.

Legends of Runeterra je online karetní hra. Byla vydána 24. ledna pro počítač. Spočívá to v tom, že hraje jeden hráč proti jednomu. Při každé hře je cílem zničit životy protihráče, které jsou ukryté v Nexusu. Toho dosáhnete pomocí karet s různými šampiony. Každý šampion má speciální schopnost. Součástí balíčku jsou i karty s Pory, roztomilými bytostmi, které v League of Legends provází hráče. V balíčku najdete i různá kouzla, díky kterým můžete například pozastavit protivníkovu kartu.

Balíčky jsou přednastavené, ale každý hráč si může vytvořit svůj balíček. Pro začátečníky je připravených zhruba deset tutoriálů, aby pochopili hru a různé strategie. Později je možných několik typů her, kromě obyčejných her proti ostatním hráčům a AI, jsou dostupné i rankedy (hodnocené hry). Ty můžou hráči znát již z ,,LoLka“. Díky nim postupují po úrovních (rankách). První a nejnižší je Iron. Ten má čtyři části, pokud hráč díky rankedám postoupí všemi čtyřmi částmi, dostane se do další úrovně (Bronz, Silver, Gold, Platina, Diamond a Master).