Loading...
Kultura

Filmové novinky na přelomu roku

Konec i začátek nového roku se v kinech vyznamenal. Ještě před vánoci do kin přišly dvě novinky, Jumanji: Další level a Star wars: Vzestup Skywalkera. Ani po vánocích se nálož novinek nezastavila, v kinech se promítal i film – Dorazila Dokonalá lež, Zakleté pírko a Cats.

Z původního staršího filmu Jumanji byla natočena nová filmová série, která měla obrovský úspěch, a proto bylo očekáváno, že se brzy objeví i druhý díl. Dočkali jsme se toho na začátku prosince 2019. Ve filmu staří přátelé se musí znovu spojit, aby našli Spencera, který zmizel ve hře. Po příchodu tam ale zjistí, že se hra změnila a jsou na další, mnohem obtížnější úrovni. Do hry s nimi ale omylem odcestují i nezvaní hráči.

Jen pár dnů před vánoci se uskutečnila dlouho očekávaná premiéra pokračování kultovní ságy Star Wars. Tentokrát s podtitulem Vzestup Skywalkera a má se jednat o závěrečný díl. Film už ale nemá takový úspěch jako měly předchozí části. Mnoho diváků se shoduje, že tvůrce J.J. Abrams pouze recykluje staré nápady.

Zdroj: Filmserver

Pár dnů po vánocích se objevil dlouho očekávaný krimi film Dokonalá lež. Film je hodnocen kladně už i kvůli hereckým výkonům dvou oskarových herců, Iana McKellena a Helen Mirren. Ian hraje šarmantního staršího podvodníka, který se na seznamkách seznamuje se staršími ženami a spolu se svým přítelem bankovním makléřem je okrádá. Bohatá vdova Betty ho ale překvapí a kvůli ní se postupně zaplétá do své temné minulosti.

Na začátku ledna se objevila nová pohádka, Zakleté pírko. Jde o další z pohádek z dílny známého režiséra Zdeňka Trošky. Chudá dívka najde pírko, díky kterému vždy na okamžik osvobodí zakletého prince z jeho ptačí podoby. Její zlé sestry však pírko zničí, a tak se dívka vydává hledat prince do světa.

Poslední filmovou novinkou, co stojí za zmínku je muzikál Cats. Jednou ročně se pořádá kočičí ples, kde jedna z koček dostane šanci začít žít lepší život. Výběr provádí nejstarší kočka a pravidla na výhru zná pouze ona. Proto se každá z přítomných snaží ze všech sil vyhrát.