Loading...
Kultura

Knižní série Čas čarodějnic

Nikol Krištofová.

Před delší dobou jsem narazila na seriál A Discovery of witches. Seriál mi okamžitě učaroval a hltala jsem každičký nový díl. Prostředí Anglie, zejména Oxfordu atmosféru ještě více dokreslovalo. Po konci první série jsme se tedy rozhodla najít jeho předlohu.

Knižní série se jmenuje Čas čarodějnic a má celkově tři díly. Byla napsána americkou spisovatelkou Deborah Harkness. Ta vystudovala historii na třech různých univerzitách, a proto není překvapením, že se ji snaží vštěpit i do svých knih. Po třech dílech Čas čarodějnic, Stín noci a Kniha života napsala i novou knihu Time’s convert. Přestože ta již nespadá do původní série, pouze na ni volně navazuje a to příběhem upíra Marcuse.

A nyní již k ději série. Diana Bishopová je historička, která právě v Oxfordu píše svoji novou knihu. Při rutinní návštěvě knihovny si vyžádá Ashmoleův rukopis 782. Jak se ukáže později, právě tento výtisk je začarovaný. Všechny nadpřirozené frakce si začnou Diany všímat. Ta je po mnoha letech donucena smířit se se svými čarodějnickými předky a začít používat svoji moc. V tom jí pomáhá charizmatický upír Matthew Clermont.

Mohu doporučit jak knihy, tak i seriál. Oboje je zpracované velmi dobře a určitě to zařadím mezi své oblíbené příběhy. Deborah Harkness se zdá být velmi nadanou autorkou a ráda si počkám i na její další tvorbu.