Loading...
Technika

Nová RPG hra Dauntless

Nikol Krištofová

Před nedávnem jsem díky kamarádům objevila novou RPG hru Dauntless. Beta verze byla vydána již minulý rok, ale oficiální až letos. Ihned po jejím spuštění ji začali hrát miliony hráčů. 

Phoenix labs představilo hru poprvé v roce 2017. Celkově na ní pracovalo přes 30 vývojářů. V letošním roce byla vypuštěna i na herní konzole jako Xbox a PS4 a na podzim se očekává i na Nintendu. Za krátkou dobu si vybudovala velikou oblibu, již v prvních dnech si jí spustilo 6 milionů hráčů. Její výhodou je, že se jedná o zdarma hru.

Hra se odehrává ve scifi světě, kdy se kontinenty rozpadly a z hlubin země se objevily monstra, takzvaní Behemoths. Hráči se se svými postavami vydávají do pustit, kde s nimi mají bojovat. U toho musí hlídat svoje životy a vybavení, aby při boji nezemřeli. Na tyto raidy se vydávají čtyři hráči spolu, můžete tedy klidně hrát se svými kamarády nebo si nechat přidělit tři cizí hráče. Na začátku hry si nevybíráte, jakým stylem boje budete bojovat. Záleží čistě na vašem pozdějším výběru, co si koupíte či vyrobíte. Je tedy možné zkombinovat i v jedné ruce sekeru a v druhé pistoli.

Ze začátku vás hra nadchne. Má hezkou grafiku, zaujme i způsob výběru zbraní a bojů. Po delší době to ovšem opadává, jelikož se stále pouze opakují raidy. Není tedy tolik dalších možností, co ve hře dělat. Na občasné, chvilkové zabavení ale hru doporučuji.